Meggyógyult az ebolás ápolónő, kiengedik a kórházból

Nina Phamet elengedik a kórházból, számoltak be róla a hírügynökségek. A 26 éves ápolónő volt az első, aki az Amerikai Egyesült Államokban, egy ápoltjától kapta el a vírust.

A 26 éves nővér volt az első, aki az Egyesült Államokban kapta el a vírust. Egyike volt azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik Thomas Eric Duncant ápolták. Duncan libériai volt, aki a családját látogatta meg Dallasban, amikor a betegség kitört rajta. Ő volt az első ebolás beteg, akit az Egyesült Államokban diagnosztizáltak.

Korábban az egész világot bejárta az a videó, amely Nina Pham betegszobájában készült. Ezen Nina Pham könnyek között viccelődik az orvosaival nem sokkal az előtt, hogy átszállították egy marylandi kórházba:

https://www.youtube.com/watch?v=7e8DXyVc7Lw

A 26 éves nővér az első, aki az Egyesült Államokban kapta el a vírust. Egyike volt azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a nemrég elhunyt Thomas Eric Duncant ápolták.

A kórház közlése szerint a videót Pham orvosa készítette, és a nővér kérésére tette közzé. Nina Pham hétfőn plazmatranszfúziót kapott az ebolát túlélő Kent Bradleytől. Bradley adott vért két másik ebolás betegnek, Ashoka Mukpónak és Rick Sacrának is.

Nina Pham nővért transzparensekkel és autódudálással búcsúztatták el a texasi kórházból csütörtök délután. A nővér a videón azt kéri a kollégáitól, hogy majd látogassák meg a marylandi kórházban. Most innen is kiengedik, mert meggyógyult. 

Kimaradt?