Lecsapott szerda hajnalban a vihar Magyarországra

Száz kilométer/óránál is erősebb széllel megérkezett a vihar szerda hajnalra Magyarországra. Fák dőltek ki, vezetékek szakadtak le, bőven van munkájuk a tűzoltóknak. Akadozik a közlekedés, több baleset is történt már. A szél várhatóan estére csitul. 

Mintegy kétszáz esethez riasztották éjfél és reggel 8 óra között a katasztrófavédelem tűzoltó egységeit a viharos időjárás miatt – tájékoztatta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának helyettes szóvivője szerda délelőtt az MTI-t.

Mukics Dániel elmondta: főként kidőlt fák, letört ágak, leszakadt vezetékek, tető- és egyéb épületkárok miatt érkeztek riasztások. Hozzátette: a Komárom-Esztergom megyei Kecskéden kidőlt egy ház tűzfala, villanyvezetékek is megrongálódtak, ezért hatvan fogyasztónál nem volt áram a reggeli órákban, a szakemberek azonban már visszakapcsolták.

A katasztrófavédelem nem kapott bejelentést arról, hogy bárki is megsérült volna. A viharkárokban eddig leginkább az ország délnyugati része, Vas, Zala, Somogy, Baranya és Tolna megye érintett.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?