Szavazás közben fogták el a bolíviai drogbárót

Bolíviában a kötelező szavazásnak köszönhetően elfogtak egy sok éve körözött kábítószer-kereskedőt a múlt hét végi választások alatt - jelentette be a rendőrség helyi idő szerint szerdán.

A dél-amerikai országban vasárnap tartották az elnök- és parlamenti választásokat. A helyi szabályok szerint a szavazati korúak számára kötelező a részvétel, különben pénzbírsággal, illetve bankszámlájuk ideiglenes zárolásával sújtják őket.

Ennek a kötelességének tett eleget a hosszú ideje körözött José Cristóbal Delgadillo Valencia a keleti Santa Cruz városban. A rendőrség azonban szemfüles volt, és elfogta a drogbárót, akinek működési területe Paraguay, Peru, Brazília, Argentína és Kolumbia egy részére is kiterjedt.

Delgadillo szervezete saját kokaintermelő laboratóriumot üzemeltetett, és külön repülőgépflottával rendelkezett. A drogkereskedőt 1995-ben egyszer már elfogták, de három évvel később sikerült megszöknie La Paz-i börtönéből. Mostani őrizetbe vétele előtt a rendőrök még megengedték neki, hogy éljen szavazati jogával - derül ki a hatóságok tájékoztatásából.

Kimaradt?