Navracsics és Hill sem győzte meg első nekifutásra az EP-képviselőket

Újra meg kell jelennie az illetékes európai parlamenti (EP-) szakbizottság előtt Navracsics Tibor magyar- és Jonathan Hill brit EU-biztosjelöltnek, hogy meggyőzze a képviselőket felkészültségéről.

Újabb kérdéseket tesznek fel Navracsics Tibornak az Európai Parlament (EP) kulturális bizottságának képviselői, s egyelőre nem döntöttek arról, támogatják-e a biztosjelöltet - közölte csütörtökön egy neve elhallgatását kérő forrás. 

A bizottság képviselőcsoportonként csütörtök délután háromig 2-2 kérdést fogalmazhat meg az oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekért felelős biztosnak kijelölt magyar politikusnak. A kérdéseket a bizottság Martin Schulz EP-elnökön keresztül küldi meg Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, majd hétfőn délután a teljes kulturális bizottság összeül Brüsszelben.

Hasonló helyzetben van Jonathan Hill brit EU-biztosjelölt is. 

A konzervatív politikust, akit a pénzügyi stabilitás, a pénzügyi szolgáltatások és a tőkepiaci unió reszortjának felügyeletével akar megbízni Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság megválasztott elnöke, szerdán hallgatta meg az EP gazdasági és pénzügyi bizottsága.

"Lord Hill megmutatta jelentős személyes kvalitásait és kommunikációs képességeit. Úgy hisszük, jó biztos válhat belőle, de ami a portfóliójának a tartalmát és prioritásait illeti, nem teljesen győzött meg bennünket" - indokolta a "pótvizsgára utalást" Elisa Ferreira, a szociáldemokrata frakció gazdasági és pénzügyi szóvivője.

Kimaradt?