Küszöbön álló terrortámadástól rettegnek az olasz hatóságok

Nagyon magas szintűnek nevezte a dzsihadista terrorista támadás veszélyét Olaszországban Angelino Alfano olasz belügyminiszter. 

Alfano a keddi olasz újságoknak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy az országot nem érte különösebb fenyegetés, ennek ellenére a belügyminisztérium a legmagasabb szintű biztonsági intézkedéseket léptette életbe. Olaszország a kereszténység központja, valamint az IÁ állásait támadó nemzetközi katonai szövetség tagja - hangoztatta az olasz belügyminiszter a Corriere della Sera napilapnak. 

Az olasz hatóságok szerint az Iszlám Állam (IÁ) 48 fegyverese jutott el Olaszországon keresztül Irakba vagy Szíriába. Van közöttük marokkói és boszniai is, aki Olaszországon keresztül jutott el a Közel-Keletre, ahol a dzsihadisták csapataihoz csatlakozott. Mások Olaszországból indultak el: egyikük Genovában született olasz, aki áttért az iszlám vallásra. Az olasz belügyi szervek szerint ő a szíriai Aleppónál életét vesztette. A hatóságok szerint Olaszországban több toborzóközpontja van a terrorszervezetnek. 

Angelino Alfano bejelentette, hogy a belügyi tárca szigorítani kívánja a terrorizmus pártolásának bűncselekményéért járó büntetést, annak 15 évre való emelését javasolva. 

Kimaradt?