Turisták ezrei menekültek az Odile hurrikán elől

Négy halálos áldozatot követelt a 3-as erősségű Odile hurrikán Mexikóban, a Kaliforniai-félsziget déli részén, ahol előzőleg csaknem több ezer turistát ki kellett menekíteni a trópusi ciklon miatt.

Az Odile egy hete érte el a félsziget déli csúcsát, és nagy pusztítást végzett a festői szépségű tájon, amely kedvelt célpont a külföldiek közül főleg az amerikai turisták körében. A hatóságok helyi idő szerint szombaton közölték, hogy megtalálták egy 45 éves brit holttestét, egy másik britet azonban még mindig eltűntként tartanak számon.

A hatóságok megerősítették két, ott dolgozó dél-koreai halálát is. Őket elsodorta a hurrikán miatti áradás. Egy német állampolgár szívinfarktust kapott az időjárási vészhelyzetben.

Az ötfokozatú Saffir-Simpson-skálán 3-as erősségű Odile jelentős károkat okozott Baja California Sur állam fővárosában, La Pazban, valamint a térség ismert üdülőhelyén, Los Cabosban is, ahol hozzávetőleg 30 ezer turista tartózkodott a ciklon idején. Jórészüket kimenekítettek. Védelmükre és a fosztogatások megakadályozására 8000 katonát és rendőrt vezényeltek a több településből álló önkormányzat területére.

Kimaradt?