Vadászgépet kapott ajándékba az orosz pátriárka

Harci repülővel ajándékozta meg az orosz ortodox egyház fejét egy távol-keleti orosz gyár. Kirill pátriárka egy SZU-35-ös, együléses vadászgépet kapott – adta hírül kedden egyházának hivatalos honlapja.

Az egyházfő sem ment üres kézzel a polgári és katonai repülőket egyaránt gyártó üzembe: ikonokat vitt a dolgozóknak. A szentképeket előtte megáldotta. A gyárban beszédet mondott, amelyet Oroszország védelmének fontosságára hegyezett ki. „Oroszország nem lehet senki hűbérese. Oroszország nem csupán egy ország, hanem egy egész civilizáció ezeréves történelemmel, kulturális olvasztó tégely, ereje pedig hatalmas. Ahhoz, hogy élhessük saját életünket, ha szükséges, meg kell tudni védenünk szülőhazánk" – hangoztatta a pátriárka.

Az egyházfő igen szoros kapcsolatba került az utóbbi években Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és egyházával együtt magáévá tette Putyin terjeszkedési törekvéseit a volt szovjet birodalom egyesítésére. Kirill pátriárka egyházának erős a befolyása a 165 milliós Oroszországon kívül a volt szovjet tagköztársaságokban is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?