Csehországot is árvíz sújtotta

Kiadós zivatarok voltak Csehországban, több helyi patak is megáradt. Két gyerektábor is veszélybe került – írja az origo.hu.

Komoly közlekedési problémákat és anyagi károkat okoztak vasárnap este a kiadós zivatarok Csehországban, elsősorban a keleti országrészekben. Prostejov és Sumperk városok környékén a kora esti órákban megáradtak a helyi patakok, a falvakban több mint száz házat, gazdasági épületet elöntött a víz.

A Jeseníky hegységben a lezúduló víz miatt két nyári gyermektábor is veszélybe került, 80-80 lakót az esti órákban evakuálták és biztonságos helyre szállították. Chrudim mellett a víz miatt szintén evakuálni kellett egy gyermektábort.

Fennakadások voltak a közúti és a vasúti közlekedésben is, elsősorban a délkeleti Vysocina régióban. A sínekre dőlt fák, lecsúszott kövek miatt hat helyen leálltak a vonatok. A legtöbb probléma Jihlava környékén volt, de hétfő reggel a közutak már mind járhatóak voltak. Néhány közlekedési baleset is történt személyi sérülésekkel, de haláleset nélkül.

A délkelet-csehországi Trebíc város mellett a megáradt helyi patak elárasztott s részben elzárt a külvilágtól egy kisebb üdülőközpontot, ahonnan a lakók egy részét tűzoltók menekítették ki, Olmütz környékén számos település órákon keresztül villanyáram nélkül maradt. Zivatar okozta problémákat jelentettek a Prágától keletre fekvő Pardubice, illetve a Hradecky régióból is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?