Romániai betörőt fogtak el Magyarországon

A rendőrség rövid időn belül elfogta azt a román állampolgárságú férfit, aki betört egy vállaji családi házba és ellopta a család ékszereit – adta hírül a police.hu.

A Mátészalkai Rendőrkapitányságon 2014. május 21-én egy vállaji férfi tett bejelentést, hogy ismeretlen tettes betört a házukba és ellopta a család ékszereit. A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést és az ismeretlen elkövető felkutatását. A nyomozás rövid időn belül eredményre vezetett, a rendőrök még a bejelentés napján elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves román állampolgárt.

A rendőrök a férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A román állampolgárságú gyanúsított beismerő vallomást tett és elmondta, hogy a lopott ékszereket a levetett zoknijába csomagolta és a helyszín közelében egy bokor alatt elrejtette. A gyanúsított a helyszíni kihallgatása alatt megmutatta az ellopott értékek rejtekhelyét, ahonnan előkerültek az ékszerek. A rendőrök a sértettnek visszaadták a családi ékszereket, amelyek között volt egy aranygyűrű, amit nem a vállaji házból vitt el a gyanúsított.

A külföldi férfi először sajátjának vallotta a köves női gyűrűt, de később elmondta, hogy azt egy Romániában elkövetett betörés alkalmával zsákmányolta. A mátészalkai rendőrök felvették a kapcsolatot a román kollégákkal és az együttműködés eredményeképpen a Romániában élő sértett is visszakapta az ellopott gyűrűjét – olvasható a rendőrség honlapján.

Kimaradt?