Bizonytalan, hány holttest maradt a maláj gép roncsánál

Eljutott egy nemzetközi szakértői csoport Kelet-Ukrajnában arra a helyre, ahol földbe csapódott a maláj utasszállító gép. Napok óta próbálkoztak már ezzel. Újabb áldozatokat próbálnak majd megkeresni, és összegyűjtik az utasok személyes tárgyait.

A kormányerők és az oroszbarát szeparatisták közötti harcok miatt a küldöttség hétfő óta hiába próbálta megközelíteni a július 17-én lezuhant repülőgép roncsait. Az ausztrál és holland szakértőkből álló csoportot azzal bízták meg, hogy a katasztrófa helyszínén keressenek további áldozatokat, illetve gyűjtsék össze a szétszóródott személyes tárgyakat.

Továbbra sem tudni, hogy pontosan hány holttest van még a roncsok környékén.

Az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő újságírója csütörtökön azt mondta: a területet láthatóan a szeparatisták ellenőrzik.

Közben az orosz légiközlekedési hivataltól közölték: megérkeztek Kijevbe az orosz szakértők, hogy bekapcsolódjanak a katasztrófa okainak felderítésébe. A többi ország szakértőivel együtt ők is megpróbálnak még napközben eljutni oda, ahol lezuhant a gép. Viktor Nazarov, a terrorellenes hadművelet helyi parancsnoka csütörtökön azt mondta: a hadsereg és a nemzeti gárda az államfő utasítását betartva továbbra sem folytat semmilyen hadműveletet a katasztrófa helyszínének húsz kilométeres körzetében.

Kimaradt?