Marija Putyina elmenekült hollandiai otthonából

Vlagyimir Putyin orosz elnök lánya vélhetően elmenekült holland barátjával a hollandiai otthonából azok után, hogy a közel kétszáz utassal együtt lelőtt maláj utasszállító katasztrófájáért minden jel szerint közvetetten apja is felelős.

Elhagyta hollandiai otthonát Vlagyimir Putyin lánya, aki holland barátjával alig pár tíz kilométerre lakik az amszterdami Schipol repülőtérről, ahonnan a múlt csütörtökön lelőtt maláj utasszállító gép felszállt - írja a Mirror oldala.

A maláj gépen utazó 298 utas között 193 holland volt, és mivel a gép lezuhanását követően szinte azonnal felmerült a gyanú, hogy a Putyin orosz elnök által támogatott, és vélhetően felfegyverzett szakadárok lőtték le a gépet (nem beszélve arról a gyanúról, hogy a légvédelmi rakétát egyenesen Oroszország adta át nekik), Hollandiában voltak, akik Marija Putyina távozását követelték. Ilyen volt Hilversum város polgármestere, Pieter Broertjes. Ez az a város, ahová a holland áldozatok holttestét elszállították, hogy azonosítsák őket.

Putyina egy kétmillió font értékű házban lakott holland barátjával, Jorrit Faasennel, aki az orosz Gazprom egyik helyi vezetője - emlékeztet a Mirror. Ukrán aktivisták azonban nemrég publikálták a lakcímét. A szomszédok egy ideje nem is látták őket, és hogy merre vannak, azt nem tudni, de érkeztek arról hírek, hogy Moszkvában vannak, írja a Mirror.

 Putyin másik lányáról, Jekatyerináról csak annyit tudni, hogy egy dél-koreai admirális fiához ment hozzá, de arról nincs hír, hogy ők hol laknak.

Kimaradt?