Eltűnt egy gép 110 utassal Burkina Faso fölött

Elvesztették a kapcsolatot egy AH5017 járatszámú utasszállító géppel Burkina Faso fölött, írja a BBC. A hírt Algéria nemzeti légitársasága, az Air Algerie közölte.

A gép Burkina Faso fővárosából, Ouagadougouból indult és Algériába tartott, de a felszállás után 50 perccel minden kapcsolatot elveszítettek a géppel. A légitársaság beindított egy "vésztervet" az AH5017 felkutatására. A légitársaságtól információi szerint az eltűnt gépre 110-en szálltak fel utasként, és hatan, mint a személyzet tagjai.

A gépet egy spanyol légitársaság, a Swiftair bérelte. A Swiftair kiadott közleménye szerint a gép egy MD83-as, a géppel a kapcsolatot nem tudták helyreállítani, a gép elvileg helyi idő szerint 17:10-kor landolna Algériában. A járat heti négyszer repült Burkina Faso és Algéria között. Az út négy órás.

Az AFP hírügynökség által megszólaltatott légitársasági forrás szerint a gép már közel volt az algériai határhoz, amikor a pilóta a rossz látási viszonyokra hivatkozva kérte, hogy eltérhessen a kijelölt útvonaltól, hogy megelőzhessen egy esetleges ütközést más, a Bamakó-Algéria útvonalon közlekedő géppel. A kapcsolatot a géppel akkor vesztették el, amikor az változtatott az útvonalán. 

Kimaradt?