Kényszerleszállás Tajvanban: rengeteg a halott

Az eddigi információk szerint 51 utas veszítette életét szerdán, amikor a TransAsia légitársaság utasszállítója kényszerleszállást hajtott végre Tajvanban – közölte a Digi24 televízió.

A hírek szerint a gép kigyulladt, miután megérkezett a leszállópályára. A repülőn 58 ember utazott, 51 feltehetően meghalt, heten (egyes tajvani források szerint nyolcan) súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A kényszerleszállás összefüggésben állhat azzal, hogy a távol-keleti országban ezekben a napokban rendkívül viharos az időjárás.

Az ATR 72-típusú, turbólégcsavaros, dupla hajtóműves gép helyi idő szerint este 7 óra körül csapódott földbe a Makong nevű légikikötőn kívüli területen, amikor második alkalonmmal kísérelte meg a leszállást.

A tűzoltók első közlése szerint 45 személynél nem tapasztaltak életfunkciókat, később 6 sérültnél is beállt a halál. A GE 222-es belföldi járat Kaohsziung városból indult délután öt órakor és 35 perccel később kellett volna megérkeznie a makongi repülőtérre. A repülőgépen összesen 58-an tartózkodtak.

Cikkünk frissül

Kimaradt?