Feladta magát a nagyváradi Kéri Tünde feltételezett gyilkosa

Négy napig tartó bujdosás után feladta magát a francia rendőrségen az a férfi, aki a gyanú szerint másfél, illetve ötéves kisfiával együtt megölte 36 éves nagyváradi feleségét – számoltak be franciaországi lapokra hivatkozva a hírtelevíziók.

Egyelőre nem tudni, hogy Sebastian Bălan tett-e beismerő vallomást, és ha igen, akkor mi volt a hármas gyilkosság indítéka. Az már azonban időközben kiderült, hogy a férfi játékfüggő volt, és uzsorásoknak is tartozott pénzzel, és a család bankszámláját is kiürítette, amikor nyoma veszett.

A férfit mindenesetre Romániában is körözték. Az Interpol adatokat kért róla a Suceava megyei rendőr-főkapitányságtól, mert Sebastian Bălan rădăuț-i születésű. Arra voltak kíváncsiak, hogy a gyanúsított büntetett előéletű-e és élnek-e rokonai Franciaországban.

Mint megírtuk, Kéri Tünde 16 éve volt házas Sebastian Bălannal, és héthónapos terhes volt, amikor megölték. A négytagú család a Val-de-Marne megyei Perreux-sur-Marne-ben lakott egy kétszobás lakásban egy kis házban, az asszony nővérével és annak magyar élettársával.

A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozatok torkát elvágták, az asszonyt kétszer mellbe is szúrták. A rendőrök találtak egy kést, amelyről feltételezik, hogy a gyilkos fegyver lehetett. A szomszédok elmondása szerint a házaspár az ötéves Antoine-nal és a másfél éves Raphaellel két és fél éve lakott a perreux-sur-marne-i házban. Semmilyen jel nem utalt arra korábban, hogy a házaspár rosszul élt volna.

Kapcsolódók

Kimaradt?