Felmérés: a világ egyik legboldogtalanabb nemzete a magyar

143 országban vizsgálták meg az embereket, aszerint, hogy mennyire látják negatívan a világot, azaz mennyire pesszimisták. A Gallup közvéleménykutató-intézet nemrég hozta nyilvánosságra az adatokat, amelyből kiderül, hogy Magyarország a 4. helyen végzett, Haitivel holtversenyben, Románia pedig a 27. helyen áll a vg.hu ismertetője szerint.

A világ legszomorúbb nemzete harmadjára is Bulgária lett, ott a lakosság közel 40 százaléka vallotta boldogtalannak magát – derül ki a Gallup felméréséből. Bulgáriát követi Örményország, majd Kambodzsa jön a sorban. A 4. helyen 32 százalékkal Magyarország és Haiti áll, majd 31 százalékkal Madagaszkár következik.

Az ország 1 százaléka vallja boldogtalannak magát Izlandon, Katarban, Svédországban, Norvégiában és az Egyesült Arab Emirátusokban. Ezek a világ legboldogabb országai.

A Gallup pontozás alapján sorolta be a "szenvedőket" és a boldogokat, az 1 és 10 közötti skálán a megkérdezett 4-re vagy annál kevesebbre értékelte az életével való elégedettségét és öt évre vonatkozó kilátásait. Így a 143 országra kivetítve 7 emberből 1 boldogtalan.

Fontos megemlíteni, hogy a mélyszegénységben élő országok is jóval boldogabbnak tűnnek, mint a magyarok. Ilyen ország Csád, Etiópia, Zimbabwe és Ghána is, ahol 10 vagy annál kevesebb százalékban érzik magukat szomorúnak, mint Magyarországon.

Kimaradt?