Román busz balesete Franciaországban: negyven sérült

 Mintegy 40 személy sérült meg, egy csecsemő pedig életét vesztette a vasárnap reggel Franciaországban történt baleset során. A szerencsétlenséget okozó jármű körülbelül 50 román állampolgárságú utast szállított Madridba, többnyire gyerekeket.

A dél-kelet-franciaországi Var régió területén az A8-as úton közlekedő jármű egyik kereke felrobbant, emiatt az utasszállító átsodródott az ellenkező sávra.

Helyi idő szerint 9.30 körül értesítették a mentősöket, akik megállapították: 20 személy súlyosan, 20 másik könnyebben sérült. A helyszínen felállítottak egy rögtönzött kórházat, ugyanakkor megkezdték a sebesültek szállítását a nisai és a marseille-i egészségügyi központokba is.image-2012-09-2-13143729-41-accident-romani-franta masolat

A baleset helyszínére sietett a a marseille-i román konzulátus képviselője. Var régió prefektusa rendkívüli mozgósítást rendelt el: több helikoptert és körülbelül 30 mentőautót, valamint 100 tűzoltót küldött ki. Az útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelték, hogy a mentés körülményeit optimalizálják.

Délután Victor Ponta kormányfő válságtanácskozásra hívta össze a külügyminsztert, a belügyminisztert és az egészségügyi minisztert arról, miként lehet segíteni a romániai sebesülteken és a hozzátartozóikon.

Kimaradt?