Martens átmenetileg Daulra ruházta az EPP-elnöki teendőket

Wilfried Martens, az Európai Néppárt (EPP) elnöke egészségi okokból átmenetileg Joseph Daulra, az Európai Parlament (EP) néppárti frakciójának vezetőjére ruházta át az EPP-elnöki teendők ellátását - közölték kedden Brüsszelben.

A közlemény szerint Martens arról tájékoztatta a jobbközép, kereszténydemokrata irányultságú pártcsalád vezetőségét, hogy egészségi okokból nem tudja ellátni pártelnöki teendőit, ezért átmenetileg, visszavonásig szóló érvénnyel Daulra ruházza át az EPP-elnöki funkcióval járó felelősséget.

Az EPP elnöksége - olvasható a közleményben - a legjobbakat kívánja Martensnek és családjának a jelenlegi nehéz időszakban.

A 77 éves Martens korábban Belgium miniszterelnöke is volt. Daul, aki mostantól ellátja az EPP-elnöki feladatokat, 66 esztendős elzászi francia politikus.

Az EPP a legnagyobb létszámú frakciót adja a jelenlegi összetételű Európai Parlamentben. Az Európai Néppártnak 40 országból 74 párt a tagja. Néppárti állam-, illetve kormányfője van 13 EU-tag, valamint 5 nem EU-tag európai országnak.

Kimaradt?