Erődemonstrációt tervez a Jobbik október 23-ára

A Jobbik szerint az általuk október 23-ra szervezett "kormánykárosultak nagygyűlése" figyelmeztetés és erődemonstráció lesz, hogy a kormány jól gondolja meg: tovább halogatja-e a cselekvést, vagy elszánja magát és végre rendezi a devizahitelesek helyzetét - hangzott el az ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján.

Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető arra kéri a devizahitelesek károsultjait, hogy vegyenek részt a Jobbik október 23-i budapesti nagygyűlésén. Emellett még a kormány által a bankoknak szabott november 1-i határidő előtt a Jobbik minden megyeszékhelyen szervez tömegrendezvényt, hogy felhívják a figyelmet a devizahitelesek problémáira.

A pártelnök szerint ugyanis a kormány által megszabott határidő csak "időhúzó javaslat" és a kormány megpróbálja "kifuttatni ezt a problémát a választásokig".

A devizahiteles kerekasztal pénteki ülését követően tartott sajtótájékoztatón Vona Gábor bejelentette azt is: egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását fogják kezdeményezni a devizahitelezés kialakulása, működése, az ezzel kapcsolatos visszaélések, valamint politikai és gazdasági hatásai kapcsán. Szerinte amelyik párt nem támogatja ennek a testületnek a felállítását, az a bankok és az uzsorások oldalára áll.

Ismertette azt is: a kerekasztalon résztvevő civil szervezetekkel közösen létrehozzák a devizahiteles koordinációs irodát, amelyben megosztják egymással és a közvéleménnyel az akcióikat, megmozdulásaikat, programjaikat a következő hetekre.

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón arra szólította fel a kormányt, hogy a devizahitelesek problémájának megoldásához használja fel az egyre szélesebb civil szféra rendelkezésre álló tapasztalatát és tudását.

Kimaradt?