Fekete hétvége: négy romániai halt meg magyar utakon

Gyászos hétvégéjük volt a magyarországi utakon közlekedő romániaiaknak: összesen négyen vesztették életüket és huszonnégyen sérültek meg autóbalesetben.

A legutóbbi baleset vasárnap reggel történt az M7-es autópályán Siófok-Sóstónál. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Méhes Dóra tájékoztatása szerint a vezető melletti ülésben utazó romániai nő beszorult az autóba, súlyos sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopterrel a kaposvári kórházba szállították, életét azonban nem tudták megmenteni. A baleset másik két sérültjét - egy kislányt és az édesanyját - a siófoki kórházban ápolják. 

Szombaton éjszak négy romániai férfi szenvedett súlyos balesetet az M43-as autópályán – tudta meg kórházi forrásból az MTI.  A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint egy személygépkocsi Szeged felől Makó irányába haladt az M43-as autópályán, amikor a 13-as kilométernél a sofőr eddig tisztázatlan körülmények között elveszítette az uralmát a jármű felett, átszakította a szalagkorlátot és az út menti árokba csapódott.

A legsúlyosabb baleset péntek hajnalban történt, amikor egy bolgár sofőr kamionjával belerohant egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig.

Még nem tett vallomást az a bolgár kamionsofőr, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - mondta ügyvédje, Irinkov D. Mihály vasárnap délután az MTI-nek. A kamionsofőr jelenleg sokkos állapotban van, így egyelőre nem képes vallomást tenni - mondta az ügyvéd. Hozzátette: védence még neki sem beszélt arról, hogy mi okozhatta a balesetet. Ezzel együtt a hatóságok is vizsgálják a baleset körülményeit. A bolgár kamionsofőrt vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság. A döntés azonban nem emelkedett jogerőre, mert a kamionsofőr védője fellebbezett.

 A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el – köztük 18 romániait –, illetve szállítottak kórházba. Péntek éjjel a román légierő gépével a tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt hazaszállítottak.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?