Leszállt a román légierő gépe Budapesten

Leszállt a román légierő gépe péntek délután 4 óra előtt Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel. Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbalesetben hárman meghaltak - mindhárman román állampolgárok -, 31-en megsérültek.

Victor Ponta miniszterelnök a balesetet követően bejelentette: egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvos csoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtson a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

Hardy Mihály az MTI-nek elmondta: a román légierő egy C27-es Spartan típusú katonai szállítógépe szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren, az 1-es terminál közelében. Fogadása különleges szervezést igényelt, hiszen ilyen esetben rendőri felvezetést kapnak az utasok, akiknek a biztonságát is garantálni kell, illetve különleges okmányellenőrzést végeznek. Minderre kialakult menetrenddel rendelkeznek és a reptér együttműködik a megvalósításában a hatóságokkal - tette hozzá.

Hardy Mihály közölte: úgy tudja, hogy a tömegbaleset áldozatainak hozzátartozói is érkeztek a géppel.

Augustin Hagiu, a Román Fuvarozók Szövetségének elnöke a Mediafax hírügynökségnek azt mondta: a balesetet okozó 42 tonnás kamion mintegy 70-80 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett, és a helyszínen nem voltak féknyomok. Úgy vélekedett, szinte biztos, hogy a sofőr elaludt a kormánynál.

Kapcsolódók

Kimaradt?