Élő adásban sírta el magát a török kormányfő

Sírva fakadt a török miniszterelnök egy tévéműsorban, amikor egy egyiptomi édesapa elhunyt lányának írt levelét olvasták fel – írta a nol.hu. Az apa a Muzulmán Testvériség egyik vezetője, 17 éves lánya pedig egy tüntetésen vesztette életét Kairóban. Recep Tayyip Erdogan a levél felolvasásakor végig a könnyeivel küszködött. Azt mondta, azért sírt, mert a saját gyerekei jutottak eszébe, ugyanis ahogy a levelet író apa, úgy ő sem tudott elég időt tölteni a gyerekeivel.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DTkkQqeMqFs

A Muzulmán Testvériség egyik vezetője, Mohamed El-Beltadzsi arról is ír a levélben, hogy nem volt elég ideje a lányára, és még a temetésére sem tudott elmenni, mert azért az ügyért dolgozott, amiért a lány feláldozta magát. El-Beltadzsi lányát a múlt héten temették el. Asma akkor halt meg, amikor az egyiptomi hadsereg augusztus 14-én felszámolta a Muzulmán Testvériség tüntetését Kairóban.

A török kormányfő nem először sírta el magát nagy nyilvánosság előtt. Törökországban Erdogant kemény, de érző férfinként ismerik. A török kormány egyébként nem ismeri el a katonai hatalomátvétel után alakult új vezetést Egyiptomban, akárcsak a Mohamed Murszi elnök leváltása óta tüntető Muzulmán Testvériség hívei.

Kimaradt?