Szabadlábon védekezhet Irina hercegnő

Október 15-én kezdődik a kakasviadalok szervezésével vádolt román hercegnő, Irina és férje, John Wesley Walker pere, addig a házaspár szabadlábon védekezhet – adta hírül a Heraldandnews.comhírportál.

Mihály román király harmadik lánya házastársával és négy másik bűntársával együtt legalább tíz kakasviadalt tartott a Walkerék tulajdonában lévő, Oregon állambeli farmon. Az illegális mérkőzések napi 2.000 dollárt hoztak a konyhájukra – áll a vádban.

A törvényellenes szerencsejátékok szervezésével és állatkínzással is megvádolt pár a jelek szerint kakasok tucatjainak értelmetlen elpusztításáért felelős: a viadalokon éles pengét erősítettek a madarak sarkára, a véres küzdelem minden esetben életre-halálra szól. Mindeközben italt és harapnivalót árusítottak a fogadásokat kötő résztvevőknek, a tét tíz százaléka pedig mindig a házigazdák markát ütötte – állítják az ügyészek.

A vádak egyenként öt év börtönbüntetést és 250.000 dolláros pénzbírságot jelentenek az amerikai igazságszolgáltatásban. Ha igazaknak bizonyulnak, a házaspár valószínűleg elveszíti farmját, amelynek értékét 170.360 dollárra becsülték.

A román hercegnő és párja otthonában a házkutatás során marihuánát, fegyvereket és hozzá való töltényeket is talált a rendőrség, ezek miatt azonban nem emeltek vádat.

John Wesley Walker 2007-ben vette feleségül Mihály király és Ana királyné lányát. A most 60 éves Irina Svájcban született, 1983-ban költözött az Egyesült Államokba.

Mihály király közleményben adott hangot elkeseredésének az ügy kapcsán, kifejezve reményét, hogy az ártatlanság vélelme lánya esetében is kiindulópont lesz a tárgyaláson. “Őfelsége és az egész királyi család reméli, hogy az amerikai igazságszolgáltatás és Oregon állam bírái a lehető leggyorsabban és legigazságosabban hoznak majd ítéletet ebben az ügyben.”

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?