Obama kínosan viccelődött súgógépe nélkül

Barack Obama amerikai elnök kínos hallgatásra kényszerült egy nyilvános eseményen, amikor beszédének megtartására készült. Szinte elakadt a szava, amikor a pódiumra lépve nem látta maga előtt a szöveget.

Az elnöki stáb nem töltötte be a beszédet az elnök súgógépébe, és a kinyomtatott változatot is elfelejtették Obama elé tenni. Az elnök az első sajtónyilatkozatára készült a kaliforniai San Jose városában a kormányzati lehallgatási botrányok ügyében, amikor beszéd nélkül maradt a mikrofon előtt.

A kínos pillanatokat Obama viccel próbálta elütni. Miután körbepillantott, és felfedezte, hogy nincs előtte a beszéde, azt mondta: "köszöntök mindenkit, aki eljött, a gond az, hogy nincs itt a beszédem". Szavait nagy derültség fogadta.

"Emberek" - kiáltotta stábjának az elnök, majd a közönség felé megjegyezte, "tudják, péntek délután már egy kicsit nehezebben mennek a dolgok". "Emberek" - fordult ismét oldalra, stábja felé Obama, sürgetve, hogy kerítsék elő beszédét. Pár pillanat múlva, amikor egy stábtag a pódiumhoz sietett, még meg is botlott, mielőtt átnyújtotta neki a papírt. Ekkor Obama mosolyogva megjegyezte: "hátul most izzadnak az emberek".

Obamát gyakran teszik vicc tárgyává, amiért annyira ragaszkodik az előre megírt beszédekhez és súgógépéhez.

Kimaradt?