Egy terhes színésznő küldött mérgezett levelet Obamának

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei pénteken Texasban őrizetbe vettek egy terhes színésznőt, aki feltehetően ricint tartalmazó levelet küldött Barack Obama elnöknek és Michael Bloomberg New York-i polgármesternek.

Shannon Richardson, akit New Bostonban vettek őrizetbe, korábban azt állította a hatóságoknak, hogy a leveleket a férje adta fel.

Richardsonék házához a nő hívása alapján szerdán szálltak ki először az FBI vegyvédelmi ruhás emberei. A férj, Nathaniel Richardson ügyvédje szerint az ötgyermekes házaspár éppen válófélben van, és a feleség szándékosan próbálta meg ügyfelét gyanúba keverni a hatóságok előtt.

Shannon Richardson kisebb szerepeket kapott egyebek között a Vámpírnaplókban és más televíziós sorozatokban, valamint reklámfilmekben is.

Barack Obama és Michael Bloomberg mellett ricint és fenyegető levelet tartalmazó borítékot küldtek a Polgármesterek az Illegális Fegyverek Ellen elnevezésű csoport igazgatójának, Mark Glaze-nek is.

A ricin a ricinus magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, a biológiai fegyverek egyik hatóanyaga. A méreg olyan erős, hogy 500 mikrogrammja is megölhet egy embert, ha belélegzi vagy a vérébe kerül. A szernek nincs ismert ellenanyaga.

Kapcsolódók

Kimaradt?