Halálos fenyegetéseket kapott a Berlusconi-per ügyésze

Halálosan megfenyegették Ilda Boccassinit, aki a Silvio Berlusconi volt miniszterelnök ellen a milánói bíróságon zajló, úgynevezett Ruby-perben a vádat képviseli. Az egyik legnevesebb olasz ügyész a napokban egy kiskorú prostitúcióra való kényszerítéséért és hivatali hatalommal való visszaélésért összesen hat év börtönbüntetést kért a volt miniszterelnökre.

Az ügyészség pénteki nyilatkozata szerint a hölgy több, kézzel írt fenyegető levelet is kapott, ezek közül az egyikhez két töltényt mellékeltek. Boccassini korábban is kapott fenyegetéseket, ezek azonban jelentősen megszaporodtak azóta, hogy a múlt hét elején Berlusconira börtönbüntetés kiszabását kérte, és indítványozta a közhivatal viselésétől való eltiltását is amiatt, hogy emlékezetes bunga-bunga partijainak egyikén Rubyval, azaz a marokkói származású Karima el Mahrough-val szexuális kapcsolatot létesített. Az ügyész szerint Berlusconi tudott arról, hogy Ruby kiskorú, és ráadásul pénzt is adott szolgálataiért.

Ruby és Berlusconi kapcsolatára 2010 májusában derült fény, amikor Rubyt lopásért letartóztatták. Az akkori kormányfő személyesen telefonált a milánói idegenrendészetre a lány szabadon engedése érdekében. Silvio Berlusconi arra hivatkozott, hogy Ruby Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök unokahúga. Berlusconi tagadta, hogy tudta, Ruby kiskorú. Azt állította, villájában nem szexpartik, hanem "elegáns" vacsorák zajlottak. Ruby is nyilatkozott, tagadva, hogy szexuális kapcsolata lett volna Berlusconival. Azt elismerte, hogy az őt "megszánó" Berlusconitól egy év alatt 57 ezer euró "segítséget" kapott.

A perben egyébként a védőügyvéd június 3-án mond beszédet, a bírósági ítélet június 24-én várható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?