Már 752 áldozatot megtaláltak Bangladesben

Elérte a 752-t a bangladesi plázaomlás halálos áldozatainak száma, jelentette be a hadsereg szóvivője. A hatóságok szerint korábban 2437 embert sikerült a romok közül élve kimenteni. Szerdán a daruk és buldózerek az egykor nyolcemeletes háztömb harmadik emeletének megfelelő romokat takarították el, és úgy számolnak, hogy az alsóbb szinteken már kevesebb holttestet fognak találni, mert itt csak üzletek működtek.

A Rana Plaza nevű hatalmas épületben, amely a főváros, Dakka egyik elővárosában, Szavarban állt, öt, nyugati exportra dolgozó ruhaüzem is működött, hatalmas profitot termelve bangladesi tulajdonosaiknak. Amikor az épület április 24-én váratlanul kártyavárként összeomlott, több mint 3000 munkás dolgozott az üzemekben.

A hatóságok megkezdték a katasztrófát túlélő munkások járandóságának kifizetését, miután kedden több százan tüntettek a baleset színhelyének közelében, bérük kifizetését és egyéb juttatásokat követelve. A munkások, akik közül sokan alig keresnek többet a bangladesi minimálbérnél (38 dollár), legkevesebb négy hónapi bért és különféle segélyeket követelnek. Juszuf Harun helyi kormányzósági vezető szerint a munkások az áprilisi kivételével minden korábbi bérüket megkapták, de arról is megállapodtak, hogy kárpótlásul – az áprilisival együtt – még összesen háromhavi bért fognak fizetni nekik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?