Ausztria: több halálos áldozata van a havazásnak, a hadsereget is bevetették

Egyre nagyobb gondot jelent a kitartó hóesés Ausztriában, csütörtökre több ezer háztartás maradt hosszabb-rövidebb időre áram nélkül: Tirol tartományban körülbelül 1600, Salzburg tartományban több mint 1200, Alsó-Ausztriában mintegy 900, valamint Felső-Ausztriában további 600 háztartásban van baj az áramellátással.

Főként az jelent problémát, hogy a szabadban található vezetékekre ágak vagy fák eshetnek, amikor azok már nem bírják el a rájuk nehezedő hótömeget.

Felső-Ausztria több részén a hadsereg mintegy 100 katonáját vetették be a nagy hótömegek elleni küzdelemben. A hóeltakarítási munkálatokban részt vettek a tartomány katasztrófaelhárítási hálózatához tartozó vállalatok is.

Felső-Ausztria tartományban csütörtökön több nagyobb síparadicsom – köztük Dachstein-West, Krippenstein, Kasberg és Feuerkogel – továbbra is zárva maradt, néhány kisebb még működik.

A hétvége óta legalább heten haltak meg az országban az erős havazás miatt, köztük több olyan síelő, akik elsüllyedtek a mély hóban, többeket pedig lavina sodort el. A nem szűnő havazás negatív hatással van a téli turizmusra is, az osztrák gazdasági kamara szerint rövid határidő alatt 50 százalékkal kevesebb a vendégfoglalás Ausztriában.

Kapcsolódók

Kimaradt?