Megvan, hogy kik győznék le Trumpot 2020-ban

Több jelölt is van, aki le tudná győzni a jelenlegi amerikai elnököt 2020-ban.

Bár a választási preferenciákról szóló felméréseknek nem feltétlenül kell hitelt adni, különösen, ha  jóval a választások előtt vannak, mégis érdekes eredmények születtek.

Az előrejelzések szerint Hillary Clinton 6 százalékkal győzné le Trumpot, de ezt kevésbé tarthatjuk plauzibilis eredménynek. 50-44 százalék jönne ki a felmérés szerint, ha ő indulna a jelenlegi elnök ellen. Ennél érdekesebb, hogy Michelle Obama korábbi first lady 56-40 százaléos aránnyal verné Trumpot, de a nálunk kevésbé ismert Kirsten Gillibrand New York-i demokrata szenátor is 50 százalékot kapna szemben Trump 42 százalékával.

Michelle Obama egyébként most megjelent memoárjában arról is ír: soha nem fogja mebocsátani Trumpnak a férjével kapcsolatos összeesküvés-elméletet, amely szerint Barack Obama nem az USA-ban született (amerikai elnök ugyanis csak az lehet, aki az Egyesült Államokban jött világra).

Oprah Winfrey televíziós személyiség neve – aki már beszélt arról, hogy indulna elnökjelöltként – 54-40 százalékos arányt eredményezett az ő javára, Kamala Harris demokrata szenátor esetében 52-41 jött ki. Elizabeth Warren, szintén demokrata szenátor – akinek indián származását kérdőjelezte meg Trump – 50 százalékot kapna, míg a jelenlegi elnök 45-öt.

Az egyetlen férfi a listán a Barack Obama korábbi elnök mellett tevékenykedő Joe Biden alelnök, aki 54 százalékkal győzné le a 42 százalékos támogatottságot kapó Trumpot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?