Harmincegyre emelkedett a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

Harmincegyre emelkedett a kaliforniai erdőtüzek halálos áldozatainak száma, az eltűnteké pedig meghaladja a kétszázat - közölték a hatóságok.

A pusztító tűz miatt eddig mintegy 150 embert evakuáltak, köztük olyan hírességeket is, mint Lady Gaga vagy Guillermo del Toro. Voltak, akik autóval próbáltak menekülni a lángokon keresztül, egy család mindezt videóra is vette, a felvétel leginkább egy katasztrófafilmhez hasonlít.

Kory Honea, a kaliforniai Butte megye rendőrfőnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte, hogy hat újabb holttestet találtak a szinte teljesen leégett észak-kaliforniai Paradise kisvárosban és a környékén, és ezzel ott 29-re nőtt halottak a száma.

További két ember a Kalifornia déli részén, a Malibu környékén pusztító erdőtüzekben haltak meg, a hatóságok sok esetben csak DNS-minta alapján tudják azonosítani az összeégett holttesteket. Honea szerint Észak-Kaliforniában 228 embert eltűntként tartanak számon.

A halottak számát tekintve ez a legsúlyosabb erdőtűz Kalifornia történetében azóta, hogy számon tartják az áldozatokat. A hatóságok szerint több mint 6700 épület vált a lángok martalékává.

Kapcsolódók

Kimaradt?