Újabb tizennégy holttestet találtak a kaliforniai tűzvészben

Újabb tizennégy holttestet találtak a kaliforniai tűzvész helyszínén, és ezzel 23-ra nőtt a halálos áldozatok száma, írja az MTI a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal szombati információi alapján. A holttestekre szombaton bukkantak rá, három nappal az erdőtűz keletkezése után. Az áldozatok közül többen épületekben vagy gépkocsikban rekedve haltak meg.

A tűzvész csütörtökön kezdődött a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és eddig több tízezer hektárnyi területet perzselt fel. A 26 ezer lakosú Paradise kisváros  szinte teljesen megsemmisült , 6700 épület jórészt lakóház vált a lángok martalékává. Kétezer tűzoltó küzd a lángok ellen, egyelőre csekély sikerrel. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

A legnagyobb gondot eddig az északon tomboló Camp Fire elnevezésű okozta, ezt egyébként az űrből is látni lehet, miközben több ezer tűzoltó igyekszik megfékezni. A becslések szerint 90 000 hektárnyi területen pusztít.

Az amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett Butte, Los Angeles és Ventura megyében, és utasítást adott arra, hogy szövetségi forrásokat bocsássanak rendelkezésre a katasztrófavédelemre és a károk felszámolására. Az erdőtüzek tekintetében az idei év volt az egyik legsúlyosabb az Egyesült Államok legnépesebb államában, több tűzvész pusztított, de a mostani az AP hírügynökség szerint a harmadik legsúlyosabb Kalifornia történetében.

Kapcsolódók

Kimaradt?