MIÉRT: jöttünk, láttunk, győztünk Európában

Erősítettek a magyar fiatalok az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetében: a Magyar Ifjúsági Értekezlet részéről Ambrus Zsombort, a MIÉRT külügyi kabinet-vezetőjét alelnökké választották.

November 2 és 5. között zajlott az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) tisztújító kongresszusa Athénban. A 14 tagú elnökségbe Ambrus Zsombor, a MIÉRT külügyekért felelős alelnöke mellett Magyar Ágnest, a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének tagját is beválasztották. A kongresszus ugyanakkor teljes bizalmat szavazott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának, a szervezet ezzel a YEPP teljes jogú tagjává vált.

Ambrus Zsombor YEPP alelnök úgy fogalmazott: “a MIÉRT besztercei küldöttgyűlésén elfogadtunk egy politikai programot, amelyben külön fejezetet szenteltünk a nemzetközi érdekképviselet megerősítésének. Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy az erdélyi magyar fiatalokat képviselhetem Európa legnagyobb ifjúsági szervezetének vezetőségében.”

Ambrus kiemelte: fontos, hogy az erdélyi magyar fiatalság közvetlenül is jelen legyen az európai döntéshozatalban. “Célunk, hogy minden lehetséges fórumon hallassuk az erdélyi magyar fiatalok hangját, hogy elmondjuk és ismertessük a romániai magyar fiatalok problémait, majd ezekre a világ különböző pontjairól érkező fiatalokkal közösen találjunk megoldást” - tette hozzá.

Oltean Csongor, a MIÉRT elnöke kiemelte: „bebizonyítottuk újra, hogy bár az európai ifjúságpolitikai palettáján kis szervezet vagyunk, kellő kitartással és munkával kiváló eredményeket tudunk elérni. Ambrus Zsombor a YEPP vezetőségében hallatni fogja az erdélyi fiatalok hangját és meggyőződésem, hogy az Európai Unió szintjén az erdélyi magyar fiatalok helyzete kiemelt figyelmet fog kapni.”

A MIÉRT elnök hozzátette: kettős győzelem ez, hiszen a MIÉRT elért eredményével erősödött a magyar fiatalok képviselete is, ezzel pedig immáron négy magyar szervezet képviseli a magyar fiatalok érdekeit.

A rendezvényen 35 országból több mint 240 fiatal vett részt, hogy együtt eldöntsék a szervezet vezetőségének új összetételét. A kongresszuson olyan fontos európai politikusok vettek részt, mint Alexander Stubb, Manfred Weber vagy Kyriakos Mitsotakis. A MIÉRT-et Oltean Csongor, Ambrus Zsombor és Frunda Csenge, a szervezet jogi ügyekért felelős alelnöke képviselte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?