Ukrajnában már több mint 600 település maradt áram nélkül

A heves, helyenként a 100 kilométeres óránkénti sebességet is meghaladó széllökésekkel kísért havazás miatt Ukrajnában országszerte 615 településen szakadt meg az áramellátás.

A katasztrófavédelem vasárnapi közlése szerint folyamatosan dolgoznak az áramszolgáltatás helyreállításán, eddig 105 településen, ott is csak részben tudták elhárítani a problémákat. A legtöbb település, 232, a kelet-ukrajnai Poltava megyében maradt áram nélkül.

Eközben a kijevi Boriszpil repülőtéren törölték a vasárnap reggel és délelőtt induló járatokat, az érkező járatokat késésekkel tudják fogadni.

A fővárosban, Kijevben a péntek óta tartó havazás és hóvihar miatt gyakorlatilag megbénult a közlekedés, csak metróval lehet a város egyik pontjából a másikba eljutni. Péntek óta mintegy félméternyi hó zúdult a városra. A heves széllökések tovább nehezítették a március végén Kijevben is szokatlanul nagy mennyiségű hó eltakarítását.

ukrajna resizeVasárnap tovább folytatódott a havazás, a légmozgás azonban már mérséklődött. Az utóbbi napokban csaknem 13 ezren küzdöttek a hó eltakarításán a fővárosban, vasárnaptól 340 közlekedési rendőr is besegít a munkába. A közlekedési rendészet közlése szerint csak a rendőrök mintegy 200 járművet szabadítottak ki a hóból a fővárosban.
Az ország egész területén viharjelzés van érvényben. A nyugati, az északi és a középső részben további havazás és hófúvás várható, délen és keleten nagy mennyiségű eső, illetve havas eső lehet.

Kimaradt?