Meglátogatta nyugalomba vonult elődjét Ferenc pápa

Ferenc pápa elődjével,  XVI. Benedek nyugalmazott pápával találkozott szombaton a Castel Gandolfo-i pápai rezidenciában.20130323 preghiera

Ferenc pápa  helikopterrel utazott a Vatikánból Castel Gandolfóba. A nyugalmazott XVI. Benedek a helikopter-leszállóhelynél üdvözölte látogatóját Marcello Semeraro, a közeli Albano püspöke társaságában. A pápa és elődje innen az apostoli palotába hajtatott, amelynek a könyvtárszobájában négyszemközti beszélgetést kezdtek egymással. Ezt követően együtt ebédelnek a Vatikán tájékoztatása szerint.  

A Ferenc pápát szállító helikopter Vatikánvárosból  negyed óra alatt érkezett meg Castel Gandolfóba, amely felett kétszer is alacsonyan végigrepült, így üdvözölve az utcákon az új pápa érkezésére váró lakosokat. Több száz fős csoport gyűlt össze a pápai rezidencia előtt is.

A Castel Gandolfo-i látogatással egy időben jelentették be, hogy a nagypéntek esti meditációk szövegét az idén fiatal libanoniak írták Bechara Boutros Rai bíboros, antióchiai maronita pátriárka vezetésével. 

Kimaradt?