Kiverte a biztosítékot Trump a szeptember 11-i megemlékezésen

Megint sok embert kiborított Donald Trump amerikai elnök, akit egy szeptember 11-i megemlékezésre tartva egy korántsem az alkalomhoz illő pózban fotóztak le.

Donald Trump a feleségével Pennsylvania államba látogatott az emléknapon, hogy a United Airlines 2001. szeptember 11-i tragédiára emlékezzenek. A repülőtéren azonban grimaszolva, két kezét ökölbe szorítva, azokat a levegőbe lendítve kapták le az elnököt, mintha épp csak avalami választási vagy győzelmi bulira érkezne.

Az elnök szeptember 11-e évfordulóján több Twitter-üzenetével is megbotránkozást keltett, egyik posztjában ugyanis az akkori New York-i polgármestert, Rudy Giulianit éltette, mondván "az ő vezetői képességét, bátorságát és tehetségét soha nem szabad elfelejteni. Rudy egy igazi HARCOS!"

 

 

Trump a megemlékezésen egyébként arról beszélt, hogy Amerika soha nem adja meg magát a zsarnokságnak, a United Airlines 93-as járatára emlékezve pedig azt mondta: "Ez volt az a pillanat, amikor Amerika visszaütött". Trump "remek hazafiaknak" nevezte az áldozatokat, és ígéretet tett arra: elnökként mindent megtesz, hogy elejét vegye újabb terrorcselekményeknek. 

 


Trump egyébként már korábban is kiverte a biztosítékot szeptember 11-i kijelentéseivel. 2015-ben például minden alap nélkül azt állította, hogy New Jersey-ben több ezer arab ünnepelte az ikertornyok leomlását 2001-ben, amikor pedig a World Trade Center összeomlásakor felhívták, hogy az ő közeli épületének esett-e bántódása, Trump arról kezdett értekezni, hogy a Wall Street 40 alatti háza eddig csak a második legmagasabb volt az ikertornyok után, de most már ez a legmagasabb épület a környéken.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?