Trump: nem tudtam róla, hogy az ügyvédem fizetett két nő hallgatásáért

Az amerikai elnök tagadja, hogy a választási kampányra szánt pénzekből fizettek le két nőt, akik azt állították, hogy még üzletemberként viszonya volt velük.

Tagadja Donald Trump, hogy megsértette volna a kampányfinanszírozásra vonatkozó szabályokat: az amerikai elnök szerint volt ügyvédje, Michael Cohen nem a kampányra szánt pénzekből vásárolta meg annak a két nőnek a hallgatását, akik azt állították, hogy korábban - még üzletemberként - viszonyuk volt az elnökkel. Trump azt állította, csak később szerzett tudomást arról, hogy volt ügyvédje fizetett a nőknek.

"Amikor tudomást szereztem róla, az első kérdésem az volt: kampánypénzből lett finanszírozva, mert az kicsit rázós lett volna" – mondta Donald Trump a Fox televíziónak adott interjújában. Szerinte nem így történt, saját pénzéből fizetett az ügyvédnek, nem pedig a kampánykasszából.

Michael Cohen, Trump korábbi személyes ügyvédje kedden egy manhattani bíróságon vádalkut kötött, és elismerte bűnösségét több rendbeli banki és adócsalásban, valamint a kampányfinanszírozási törvény megsértésében. Cohen azt állította a bíróságon, hogy az elnökkel egyeztetve, az ő utasítására fizetett a Stormy Daniels néven ismert Stephanie Clifford pornószínésznőnek, aki azt állította, hogy évekkel korábban egyéjszakás kalandja volt Trumppal, valamint így vásárolta meg egy bulvárlaptól Karen McDougal Playboy-modell történetét a Trumppal folytatott viszonyáról. 

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője szerda délután leszögezte: Donald Trump nem követett el jogsértő cselekedetet azzal, hogy pénzt utalt át Michael Cohennak, és az elnök ellen senki nem is fogalmaz meg vádakat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?