Még egy ok, amiért „magyar” lesz idén a Kolozsvári CFR

5+1 játékost mutatott be szerdán délután egy sajtótájékoztató keretében a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó csapat. 

A +1 az a Cristian Manea, aki a tavalyi szezont is a Fellegváron töltötte - kölcsönben az Apollon Limaszoltól -, és a nyári átigazolási időszakban a vasutasok menedzsmentjének sikerült további egy évre meghosszabbítani kölcsönszerződését.

Az új szerzemények

Giuseppe De Luca is kölcsönben érkezik a Serie B-ből épp kiesett Virtus Entella csapatától. A 26 éves zsebcsatár (mindössze 168 cm magas) 268 mérkőzésen lépett pályára az olasz első- illetve másodosztályban, a Serie A-ban a 2012-13-as szezonban játszott az Atalanta Bergamo színeiben. Egyszeres ifi-válogatott.

Sokkal jobban mutat papíron a török Adana Demirsportól érkezett Robert Ndip Tambe. Az erőtől duzzadó 24 éves kameruni támadó tavaly 14 gólt szerzett. Ennél is jelentősebb adat a névjegykártyáján, hogy 2016-ban tagja volt annak a kameruni válogatottnak, amely megnyerte az Afrikai Nemzetek Kupáját. 

A román ifi-válogatott Radu Andrei is ciprusi kitérővel ért révbe a Fellegváron. Nem számítunk arra, hogy a 22 éves balhátvéd túl sok játéklehetőséget kap a vasutasoknál, ugyanis posztján épp a csapat egyik legstabilabb tagja, a csapatkapitány Camora szerepel.

A 22-szeres magyar válogatott Lang Ádám 1993. január 17-én született Veszprémben, ott is kezdett el focizni, az akkor NB II-es Veszprém FC színeiben. 2012-ben igazolta le a Győri ETO FC. Az ott töltött három idényben 57 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, a 2012-13-as szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett. A 2016-17-es idényt a francia élvonal újoncánál, a Dijonnál kezdte el, egy évvel később a másodosztályú Nancy csapatához került kölcsönbe.Összesen tizenegy bajnokin lépett pályára a Nancyban, majd visszatért a Dijonhoz. Innen vásárolta meg a Kolozsvári CFR.

Lang Ádám a második magyar légiósa a vasutasoknak a 2012-13-as idényben 15-ször öltötte magára a bordó mezt a védekező középpályás Vass Ádám.

Az utolsó új szerzemény a vb-második Horvátországból érkezik. A 29 éves Mate Maleš a Dinamo Zágráb, Lokomotiv Zágráb és a HNK Rijeka színeiben szerepelt karrierje során. Kétszeres bajnok - egyszer a Dinamo, egyszer pedig a HNK csapatával, ez utóbbi alakulattal a Horvát Kupát is magasba emelhette. 

Kapcsolódók

Kimaradt?