Negyven éve halt meg Elvis Presley. Miért hiszik sokan mégis, hogy él?

1977 augusztus 16-án halt meg a Király. Elvis Presley személyét azóta is összeesküvés-elméletek tömkelege szeretné visszahozni az élők sorába.

Az elmúlt négy évtizedben lankadatlanul próbálták igazolni rajongók, hogy Elvis Presley nem halt meg. Napjainkban is élnek a legkülönfélébb magyarázatok, új cikkek jelennek meg róla.

Az Independent cikkében például arról írnak, hogy 8-án egy videó jelent meg a világhálón, amelyen egy orvos arról beszél, hogy Elvis holtteste nem volt a koporsóban - annak ellenére, hogy tudjuk, 25 ezer ember várakozott a temetésén arra, hogy egy utolsó pillantást vethessen az idoljára. A videóban arról is beszélnek, hogy Elvis a Testvériség nevű titkos szervezettől tartott, ezért hamisította meg a halálát. A felvételt ráéadásul azzal a feltételezéssel vezetik fel, hogy Elvis alakváltó reptiliánus.

Elvist "felfedezték" már Kaliforniában is egy boltban, de a Home Alone című film egyik jelenetébren is, a háttérben. Azt is állították, hogy Csernobilban járt 1986-ban, majd 1988-ban látták egy csendes amerikai faluban. 81 éves korában pályamesterként is elcsípték.

Az internetes aktivitás mellett még egy múzeum is létezik, az Elvis él múzeum Missouri-ban, amely 1990 és 2007 között rengeteg embert vonzott a kurátora szerint.

Dr. Michael Wood, a Winchesteri Egyetem munkatársa szerint az Elvis-konteók ártalmatlan szórakozásnak számítanak olyan összeesküvés-elméletek mellett, mint például a 911-el kapcsolatosak. Véleménye szerint nem feltétlenül a konteók miatt cáfolják olyan emberek halálát, mint Elvis, Diana vagy Tupac Shakur, hanem az úgynevezett vágyálom - wishful thinking - miatt. Ha rajongunk valakiért, nem szeretnénk holtan látni. "Ez ilyen egyszerű lehet" - fogalmazott.

Azt is gondolhatják sokan ugyanakkor, hogy nagy események mögött nagy magyarázatok állnak, Diana halála esretében például nehéz elfogadni, hogy mindössze egy részeg sofőrről és valami agresszív paparazziról volt szó.

Kapcsolódók

Kimaradt?