Csaknem 30 kilométer hosszú új autópálya-szakaszt nyitnak Torda és Nagyenyed között

Csaknem 30 kilométer hosszú új autópálya-szakaszt nyitnak meg a forgalom előtt hétfőn este a hatóságok, az út Tordát Nagyenyeddel köti össze. 

Az új, mintegy 30 kilométeres szakasz az észak-erdélyi és a dél-erdélyi autópályát összekötő Torda és Szászsebes közötti mintegy 70 kilométeres autópálya része. A munkálatok négy évvel ezelőtt kezdődtek, és egyelőre kevesebb, mint a fele épült meg. 

Most a Torda-Szászsebes autópálya 3-ik és 4-ik szakaszát adják át a forgalomnak, az első két szakasz egyelőre mintegy 50 százalékban készült el. Ennek ellenére a mintegy 30 kilométeres szakaszra a fel- és a lehajtás lehetőségét megoldották,  így átadható a forgalomnak.

 Az észak-erdélyi autópályából egyelőre a Kolozsvár kikerülésére alkalmas, Gyalu és Torda közötti szakasz épült meg. Az európai uniós pénzekből finanszírozott, Nagyszeben és Nagylak között haladó dél-erdélyi autópálya már szinte teljes egészében elkészült, Lugos és Déva között hiányzik egy rész. 

A Torda és Szászsebes közötti autópályát a hatóságok utólag engedélyeztették Brüsszellel, hogy azt is uniós pénzekből építsék meg, ugyanis összeköttetést teremt az Erdélyt majd átszelő két autópálya között. A 30 kilométer út azautópálya-kezelő társaság közlése szerint összesen 890 millió lejbe került.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?