Bővít a Wizz Air Erdélyben, de egyelőre nem Marosvásárhelyen

Bővíti a romániai forgalmát a Wizzair diszkont légitársaság, bukaresti sajtótájékoztatójukon a légitársaság képviselői új útvonalakról számoltak be. Marosvásárhely viszont egyelőre nem kapja vissza minden korábbi útvonalát - tájékoztat az Erdélyi Magyar Televízió. 

Az ország legforgalmasabb légikikötőjén, a bukaresti otopeni-i repülőtéren ünnepelte romániai jelenlétének 11. évfordulóját a Wizzair. A magyarországi székhelyű diszkont légitársaság bejelentette, hogy üzembe helyezi a tizedik gépet, amely a fővárosi repülőtérről indulva szolgálja ki a romániai utazóközönséget, Athén, Göteborg, Nizza és Kutaiszi célállomásokkal. Az Erdélyi Magyar Televízió kérdésére a társaság sajtószóvivője közölte, bővítik az erdélyi repülőtereken jelenlevő flottát is.

„Az idén látványosan növeljük a romániai jelenlétünket. A múlt héten ünnepeltük a második gépünk üzembe helyezését Nagyszebenben, ahol megdupláztuk a kapacitásunkat az idén. Továbbá Kolozsváron is bővítünk, december végén áll szolgálatba a hetedik repülőgépünk” - mondta a Wizzair Románia szóvivője, Sorina Ratz. 

Ugyanakkor hiába fogadja ismét a járatokat a marosvásárhelyi repülőtér, a környék utasainak egyelőre nem sok reménye lehet, hogy legalább ugyanazokra a célállomásokra utazhatnak, mint korábban. Peti András, a repülőtér igazgatója korábban elmondta: egyelőre két légitársasággal kötöttek szerződést. Egy török társaság szeptember végéig üzemeltet heti egy járatot Antalyába, és beindult a Wizz Air heti két dortmundi és memmingeni járata. A Wizz Air szeptembertől indítja a Marosvásárhely-Budapest és a Marosvásárhely-London járatait. Az igazgató hozzátette: több légitársasággal is tárgyalásokat folytatnak további járatok elindításáról. 

A repülőtér bezárása előtt nyolc célpontot lehetett megközelíteni a marosvásárhelyi reptérről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?