Infósok és kreatívok, még lehet jelentkezni a CRITBIZ vállalkozói képzésekre! (X)

Július folyamán még várják a jelentkezéseket a CRITBIZ vállalkozásfejlesztési programba, amelyben ingyenes vállalkozói képzéseket kínálnak, a legjobb 48 üzleti terv pedig 40.000 euróig terjedő, vissza nem térítendő támogatásban részesül.

Jelentkezz most a programba, ha

  • 18 és 64 év közötti vagy,
  • az északnyugati régióban (Beszterce, Máramaros, Kolozs, Bihar, Szilágy és Szatmár megye) állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezel,
  • az elmúlt 5 évben nem vettél még részt EU-s vagy román állami forrásokból támogatott vállalkozói programban,
  • a kreatív iparágak vagy az IT területén szeretnél ÚJ vállalkozást indítani, városi környezetben.

Fontos: az utóbbi feltétel nem zárja ki azokat a pályázókat, akiknek már van működő vállalkozásuk vagy PFA-juk. A vállalkozói képzéseken részt vehetnek, egyetlen kitétel, hogy amennyiben elnyerik a vissza nem térítendő támogatást, a szerződés aláírásának pillanatában nem lehetnek többségi tulajdonosok más cégben. Az elnyert támogatás pedig kizárólag az új vállalkozás megalapítására és működtetésére lehet felhasználni.

A CRITBIZ vállalkozói képzések első fele egy hétvégén zajlik, második fele pedig hétköznap délutánonként megegyezés szerint. A képzések dátumát itt lehet megtekinteni.

Fontos: a programba való jelentkezéshez nem szükséges, hogy kész üzleti terved legyen, a képzés folyamán ezt is gyakorolni fogjátok. Az üzleti terv első vázlatának a vizsgára kell elkészülnie, amellyel a képzési folyamat lezárul. A sikeres vizsgázók az Országos Képesítési Hatóság (ANC) által elismert vállalkozói oklevelet kapnak. A vizsga után még 30 nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy a jelentkezők üzleti tervüket véglegesítsék, és benevezzék az üzleti tervek versenyére.

A versenyre az ősz folyamán kerül majd sor, és kétfordulós lesz. Első fordulóban minden megyéből a zsűri pontozása után kialakult sorrend szerint a 15 legjobb üzleti terv méretkezik meg a megyei pitchversenyeken, és megyénként 4 üzleti terv nyeri el a 40.000 euróig terjedő támogatást. A második fordulóban már a teljes régió további legjobb üzleti tervei versenyeznek külön IT és külön kreatív iparágak kategóriában. Ekkor további 24 üzleti terv nyeri el a vissza nem térítendő támogatást, úgy, hogy a végső 48 új vállalkozásból 24 az IT, 24 pedig a kreatív iparágak területén jöjjön létre.

Jól hangzik? Akkor regisztrálj mihamarabb ezen az oldalon! A támogatott CAEN-kódok listáját itt böngészheted, és nézz körül a gyakori kérdések menüpontban is! Bármilyen további kérdésed lenne, írj bátran az info@critbiz.ro címre vagy keress a Facebookon!

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?