Maros megyében is elindult a Vállalkozz Erdélyben! program

Maros megyében is meghirdették a Vállalkozz Erdélyben! elnevezésű programot, amely elsősorban a fiatalok itthon maradását szorgalmazza. Minden olyan 16 és 64 év közötti, gimnáziumi végzetséggel rendelkező Maros megyei embernek lehetősége van pályázni, aki vállalkozást indítana Erdély valamely városában.

A projektet a Román Kereskedelmi és Iparkamara partnerségben a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve az OTP-csoportba tartozó OTP Consulting Románia Kft.-vel bonyolítja le.

Kovács Mihály Levente, az RMDSZ Maros Megyei Szervezetének ügyvezető elnöke elmondta, hogy de minimis jellegű vállalkozások indítására vonatkozó projektről van szó. Ennek érdekében az RMDSZ fontosnak tartja, hogy tájékoztatókampány keretében teret és keretet biztosítson arra, hogy minél több érdeklődő informálódjon.

A pályázatot összesen 89 Maros megyei személy nyerheti meg. Továbbá fontos tényező az, hogy a sikeres pályázáshoz nem szükséges önrészt felmutatni, és mindössze egy pár feltételnek kell megfelelni, amelyek közül a legfontosabb az, hogy városi környezetben induljon a vállalkozás, illetve ne mezőgazdasági termékek feldolgozását szorgalmazza.

Juhász Orsolya az OTP Consulting pályázati szakértője kifejtette: „A pályázatból kizárták az elsődleges mezőgazdasági termékek feldolgozását célzó vállalkozásokat. A skála viszont egészen tág, szinte bármilyen típusú vállalkozást lehet indítani a pályázat keretében.”

További feltétel, hogy a program révén részt kell venni egy 40 órás kurzuson, amelyből 18 gyakorlati és 22 elméleti óra lesz. A nyertes pályázók előre meghatározott időre mentort kapnak, akik segítik a kezdő vállalkozásokat. Erre legtöbb 34 ezer 200 euró áll majd rendelkezésre pályázónként.

Címlapi illusztráció forrása: Bursa Romana de Afaceri

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?