Január és április között rengeteg üdülési utalványt adtak ki

2018 januárja és áprilisa között több mint egymillió üdülési utalványt adtak ki papíron és elektronikus formában, összesen 12,5 millió euró értékben - tájékoztat szerdai közleményében a Turisztikai Ügynökségek Országos Egyesülete (ANAT). Az ANAT szerint az előző évhez képest háromszor annyi, 2016 első négy hónapjához képest pedig közel kilencszer több üdülési utalványt  állítottak ki.

A növekedést a közalkalmazottak számára kiosztott utalványok eredményezték, ugyanis a 2017. június 30-án elfogadott sürgősségi kormányrendelet szerint a közalkalmazottak számára egyszeri alkalommal 1.450 lejes vouchert kell biztosítani a 2017 július 1. - 2018 november 30. közötti időszakban. A 12,5 millió euró a romániai idegenforgalmi hálózatba kerül a voucherekkel megvásárolt üdülésekkel.

Az év első négy hónapjában 4.688 üdülési vouchert adtak ki elektronikus formában, 2,3 millió lej értékben (mintegy 514.000 euró). "Jelentősen nőtt az üdülési utalványok értéke, ezek a pénzösszegek pedig a romániai turizmus fenntartásához és bevételeihez járulnak hozzá" - magyarázta Nicolae Demetriade, az ANAT elnöke, aki hozzátette, hogy hosszútávon is megoldást jelenthetne ez a lehetőség a romániai turizmus fellendítésére. 

Kapcsolódók

Kimaradt?