Új vezérigazgató került a Fornetti Románia élére

Május elsejétől Cristian Andrei személyében új vezérigazgatója van a Fornetti Romániának – olvasható a látványpékség-vállalat szerdai közleményében. Az új menedzser a céget öt évig irányító Tóth Csabát váltja.

A bánsági Temeskenézben székelő Fornetti Romániát májustól vezető bukaresti származású üzletember 36 esztendős, és 12 éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a közétkeztetési iparban. Cristian Andrei korábban termelési vezető volt egy Nagy-Brittaniában és Írországban működő élelmiszeripari vállalatnál, valamint az egyik sörvilágmárka szintén szigetországi üzemében – derül ki a vállalat közleményéből.

A jelenleg legnagyobb hazai, franchise-rendszerű látványpékség-hálózatot működtető – de tavaly óta a gyorséttermi piacon saját márkás ételekkel és üdítőitalokkal is megjelenő – Fornetti Románia az 1997-ben családi vállalkozásként indult Fornetti Magyarország leányvállalataként alakult meg 16 évvel ezelőtt. A Fornetti-holdingot 2015-ben megvásárolta a több mint hatvan márkanevet birtokló, Európában ötezerféle terméket előállító (írországi és svájci bejegyzésű) Aryzta AG, amelynek a kelet-közép-európai terjeszkedési stratégiájába tökéletesen beleillett a látványpékség-üzem.

A Fornetti Romániát 2013 márciusától az aradi illetőségű Tóth Csaba vezette, akit az alapító Pánczél Zoltán váratlan halála után neveztek ki a tisztségbe. A jogi végzettségű, korábban az Arad megyei RMDSZ ügyvezető elnöki posztját is betöltő Tóth Csabának a legfontosabb feladata az akkor csődvédelem alatt álló Fornetti Románia talpra állítása volt. A jogi-gazdasági átszervezést sikerült véghez vinni, a céget ismét nyereségessé tették, és adósságait is törlesztette a nagyszabású fejlesztések miatt korábban hitelekbe bocsátkozó vállalat.

A közlemény szerint Tóth Csaba külső tanácsadó a cégnél, de csak meghatározott ideig. Más személyi változás nem történik a vállalat vezetőségében.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?