Sugásfürdőre csábítja a kikapcsolódni vágyókat a sepsiszentgyörgyi önkormányzata

Jövő héten megnyílik a Sepsiszentgyörgy melletti sugásfürdői szabadidőközpont, amely az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre népszerűbb a kikapcsolódni, szórakozni vágyó családok körében. A létesítmény változatos tevékenységeket kínál, télen a sízők egyik kedvenc célpontja, míg a nyári időszakban a kezelőközpont, a teniszpálya, a mászófal, a minigolfpálya és az erdei kalandpark kínál kikapcsolódási lehetőségeket.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint a sugásfürdői szabadidős létesítmények májustól október végéig, hétfőtől vasárnapig 11 és 19 óra között tartanak nyitva. A belépőjegyek 3 és 20 lej között váltakoznak. A Sepsiszentgyörgytől néhány kilométerre fekvő üdülőtelepet hangulatos erdei turistautakon gyalogosan vagy biciklivel is meg lehet közelíteni. 

A családok és gyerekek egyik kedvenc szórakozóhelye az erdei kalandpark, ami 10 elemet tartalmaz, különböző nehézségi fokozatokkal. A májusban nyitó létesítményt már a 6 éves korú gyerekek is kipróbálhatják 12 lejért, míg a felnőtteknek 20 lej a fák közti kalandozás. Tizenöt főnél nagyobb gyerekcsoportok esetében a jegy ára 10 lejbe, míg felnőttek esetében 15 lejbe kerül.

Népszerű még a 12 méter magas és 9 méter széles szabadtéri mászófal, amelyen 16 különböző nehézségű útvonal van kialakítva több mint 450 fogással. Ezt a gyerekek 6 éves kortól használhatják. Egy mászás 3 lejbe kerül.

Ugyancsak májustól októberig lehet kibérelni a kvarchomokkal megszórt műfüves borítású teniszpályát, ahol az esti világításnak köszönhetően egészen 21 óráig lehet játszani. A teniszpályát egy órára 20 lejért lehet kibérelni, míg 5 lejért teniszütőket is adnak. A sugásfürdői szabadidős kínálatot a régi állatkert helyén létesült tizennyolc lyukas minigolf pálya színesíti, ahol a felnőttek 10 lejért, a gyerekek és diákok 5 lejért játszhatnak egy órán keresztül.

A lazítani vágyókat pedig a hajdani melegfürdőből átépített kezelőközpont várja hidro-, relaxációs és jáde köves masszázsal, szaunákkal, amelyért egy órára 20 lejt kell fizetniük a látogatóknak. A régi sugásfürdői vendéglőt pedig erőgépekkel, billiárd-, csocsó- és ping-pong asztalokat szerelték fel, amelyek használata felnőtteknek egy órára 15 lejbe kerül, míg diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejbe.

Népszerű a Sugásfürdőre látogatók körében a természetes gyógymódot nyújtó, ingyenesen használható mofetta is, ahol a feltörő gyógyhatású gázak a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők, légúti panaszokkal küszködők számára javallottak orvosi ajánlással. A harminc fő befogadására alkalmas Sugás Spában pedig hideg és meleg vizes medence, gőzfürdő, szaunák, edzőterem, konferenciaterem, valamint kávézó várja a kikapcsolódni vágyó családokat, mutat rá a sepsiszentgyörgyi városháza közleménye.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?