Hatalmas Dacia-piknik lesz nyáron Franciaországban

A nyugat-franciaországi l’Oise megyében piknikeznek július elsején a Dacia-tulajdonosok. Legalább 10 ezer résztvevőre számítanak.

Az ünneplés oka, hogy a Dacia értékesítés adatai minden várakozást felulmúlnak. Tavaly 665 ezer darabot adtak el világszerte. Ez 12 százalékos forgalomnövekedést jelent az előző évhez képest, és 8,5 százalékkal nagyobb a Renault-Nissan egész éves bővülésénél.

Franciaországban a tavalyi eladási adatok szerint a Dacia Sandero veri a Renault Cliót, sőt a Peugeot 209-est is. Vagyis Franciaország legnépszerűbb autója egy Dacia modell. Tavaly az Európai Unióban 464 ezer Daciát adtak el, ez 12 százalékos növekedés – írta a francia sajtót idézve a hvg.hu.

Mi a Dacia titka?

A Dacia európai igazgatója, Jean-Christophe Kugler szerint nincs benne semmi fölösleges, ilyen olyan technikai trükk, amely irritálja a hagyományos autókra vágyókat. A jövedelmezőség mögött az egyik fontos tényező, hogy a Dacia-típusok alkatrészeinek hetven százaléka megegyezik. A Daciák átlagos életkora hét-nyolc évre van kalibrálva, miközben a konkurencia hasonlóan olcsó modelljeinek csak öt évet szánnak.

A Renault egyébként 1999-ben vette meg a régi román autógyárat, amely a szocializmusban is gyártott már Franciaországban rég kifutott Renault-imitációkat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?