Hivatalos: ekkora most a rendőrök fizetése

Jelenleg egy kezdő rendőr nettó fizetése legkevesebb 3016 lej – közölte szombaton a belügyminisztérium a büntetésvégre-hajtásban dolgozó alkalmazottak aznapi tüntetésére reagálva.

A tárca tájékoztatása szerint egy rendőr kezdő nettó alapfizetése a decemberi 1373 lejről 1776 lejre nőtt. E mellé jár 990 lej étkezési támogatás, 250 lej ruhapénz, és esetenként más típusú pótlék is.

A nem vezető beosztású rendőrtisztek nettó alapbére 1909 és 6777 lej között mozog, amely mellé szintén jár étkezési támogatás, ruhapénz, illetve esetenként más pótlék is. Ugyanakkor a rendőrök a hivatalos munkaszüneti napon végzett munkájukért 75 százalékos bérpótlékban részesülnek.

A belügyminisztérium közölte: 2018 áprilisától a rendőrök túlóráit is kifizetik. Ezáltal egy kivételezett költségvetési alkalmazotti kategóriának számítanak majd, mert a közszférában 2009 óta nem fizetnek túlórákat.

Közleményében a tárca emlékeztetett: a rendőrök fizetése 2017 októberében 10 százalékkal, 2018 januárjában 4-5 százalékkal nőtt, és idén bizonyos pótlékaik is 5-10 százalékkal emelkednek majd.

A belügyminisztérium épülete előtt szombat reggel a büntetésvégre-hajtásban dolgozó rendőrök tüntetettek, tiltakozva amiatt, hogy szerintük diszkriminálja őket az egységes bértörvény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?