Maros megye idén is részt vesz az országos turisztikai vásáron

Maros megye turisztikai látnivalóit, a térség értékeit népszerűsítik a február 22-25. között rendezett 39. Románia Turisztika Vásáron. A régió három standnál lesz jelen: a Maros Megyei Tanács standjánál, a balneoturisztikai települések és a székelyföldi standnál is.

Az országos turisztikai vásáron a Maros Megyei Tanács a megye kulturális és természeti értékeit, illetve az itteni gyógykezelési lehetőségeket népszerűsíti. Erre az alkalomra készült egy eseménykatalógus is, amely a 2018-as év legfontosabb Maros megyei kulturális rendezvényeit mutatja be az érdeklődőknek.cs

Maros megye standjánál a megye minden régiójáról találhatnak információt a látogatók. A marosvásárhelyi, a segesvári, a szovátai és a szászrégeni önkormányzatokkal való együttműködésnek köszönhetően mindegyik térségről vannak tájékoztató anyagok. A segesvári és a szászrégeni turisztikai információs irodáktól egy-egy munkatárs is jelen van a megye standjánál, így tőlük személyesen is lehet információkat kérni.

Az elmúlt év során a Maros Megyei Tanács több lépést is tett annak érdekében, hogy a megyét népszerűsítse: így több turisztikai vásáron is részt vett, egyeztettek más megyékkel arról, hogy ki milyen tevékenységet folytat turizmus területén, illetve partnerséget kötöttek a goTransylvania mobil alkalmazás fejlesztésére, amelyet idén mutatnak meg a nagyközönségnek.

Idén egyébként különleges szóvivője lesz a vásáron Maros megyének a segesvári vár dobosa, Dorin Stanciu személyében, aki Segesvár közismert alakja, aki naponta 55 nyelven szokta köszönteni a középkori vár látogatóit.

Kapcsolódók

Kimaradt?