Fontos változás: másképp fog kommunikálni az adófizetőkkel az ANAF

Radikálisan lefaragna a fölösleges állami kiadásokból az új pénzügyminiszter. Eugen Teodorovici egyik első lépésként megtiltaná az adóhatóságnak (ANAF), hogy postai úton kommunikáljon az adófizetőkkel.

A pénzügyminiszter szerdán kifejtette, tüzetesen átvizsgálnak minden állami kiadást. A fölöslegeseket megszüntetik, a szükségeseket nyilván megőrzik, de ott, ahol lehet, uniós pénzalapokból fedezik. „Manapság már szinte minden költséget fedezni lehet uniós alapokból” – magyarázta.

Teodorovici ablakon kidobott pénznek tartja például az Országos Adóhatóság (ANAF) postaköltségeit. Adatai szerint ez hatalmas kiadás, évi 10 millió euró. „Az ANAF postai úton küldi ki az értesítéseket az adófizetőknek. Sokszor nem sikerül kézbesíteni a borítékot a címzettnek, újra el kell küldeni, és ez tovább növeli a költségeket. Ez elfogadhatatlan” – fogalmazott a tárcavezető a parlamentben tartott sajtónyilatkozatában.

A miniszter szerint a 21-ik században meg lehet találni a módját annak, hogy az ország valamennyi szegletében interneten keresztül kommunikálhassanak az adófizető polgárok az adóhatósággal. „Még arra is van megoldás, hogy ezt egy hegy tetejéről is megtehessék” – fogalmazott Teodorovici.

Kapcsolódók

Kimaradt?