Elkezdődtek a munkálatok az erdélyi „autópálya-múzeumban”

Elkezdődtek Gyalunál annak a Szamoson átvezető hídnak a megépítése, ami összeköti az A3-as sztráda Aranyosgyéres-Gyalu, illetve Gyalu-Magyarnádas szakaszát. A munkálatokról a Pró Infrastruktúra Egyesület tett közzé drónfelvételeket.

Mint korábban írtuk, jelenleg a Szamoson átvezető viadukt hiánya miatt használhatatlan a már 99 százalékban elkészült, Gyalu és Magyarnádas közötti 8,7 kilométeres sztrádaszakasz, amelyet a román sajtó emiatt „Románia legszebb autópálya-múzeumának" nevez.

A 320 méter hosszú viadukt megépítésére kiírt tendert tavaly június végén nyerte meg az olasz Tirrena Scavi Spa Italia. A Szamos-meder áthidalásának megoldása eredetileg a Bechtel feladata lett volna. Az amerikai vállalat fel is állította a pillérek nagy részét, s legyártotta az összekötő vasbeton elemeket, amelyek sorba rakva évek óta ott hevernek a munkaterületen.

A Tirrena Scavi 25,9 millió lejért vállalta a két autópályaszakaszt összekötő híd megépítését, amire október végétől számítva tíz hónap áll rendelkezésére. Befejezését korábban augusztus végére ígérik. A Maszol munkatársai a munkálatok elkezdése előtt felkeresték a helyszínt, képes beszámolójuk itt olvasható.

Kapcsolódók

Kimaradt?