Felújítják a Szentágota és Segesvár közötti megyei utat

Csütörtökön írták alá a Szentágota és Segesvár közötti 106-os megyei út felújításának finanszírozási szerződését. A nagyszebeni szerződéskötésen jelen volt Simion Crețu, a Központi Fejlesztési Ügynökség igazgatója, Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke és Daniela Câmpean, a Szeben Megyei Tanács elnöke.

 A két megye közötti közlekedés megkönnyítése nemcsak a helyi lakók számára lehet fontos, gazdasági és turisztikai szempontból is segítheti a térséget.

„A Szentágota és Segesvár közötti megyei út felújítása egy fontos infrastrukturális beruházás Maros megye, de ugyanakkor a Központi Régió számára is, amely jobb összeköttetést teremt Maros és Szeben megye között, és ezáltal hozzá fog járulni a személy, valamint az áruforgalom javulásához ”– nyilatkozta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

A megyei út teljes hossza 37,3 km, amelyből 36,8 kilométernyi ennek a projektnek a keretében lesz felújítva, 0,4 km-t pedig már saját forrásokból helyreállított a Maros Megyei Tanács.

A jelenlegi projekt magába foglalja 34,9 km megyei megerősítését és újraaszfaltozását, egy 1,9 km-es útszakasz teljes körű felújítását, 4 új híd építését, és 1500 facsemete elültetésén az út mentén.

A 118,6 millió lej összértékű beruházás, amelyet Maros és Szeben megye partnerségben fog megvalósítani, a Regionális Operatív Program keretében nyert európai uniós finanszírozást.

Ebből az összegből a Maros megyére eső rész 52 millió lej, ebből 1.322.286 lej a megyei tanács önrésze, a költségek többi részét uniós forrásokból fedezik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?